Ontwormen

Ik heb gisteravond weer een lezing gehad voor het ontwormen van je hond en of kat. En wil mensen toch op het hart drukken dat er veels te weinig ontwormd wordt. Het is heel belangrijk je hond 4x per jaar te ontwormen. Zeker als je hondje vers vlees eet, vaak op uitlaatplaatsen en in aanraking met andere dieren komt.

Wormen kunnen niet alleen via inname maar ook via de voetzolen (haakwormen de voetjes worden afgelebbert) in het lichaam komen.

Symptomen van wormen zijn
-Schilfertjes/ witte segmentjes (rijstkorrels) in mand of ligplaats.
– opgezette buik
– vermagering (ontdanks opgezette buik)
– doffe vacht
– larven / eitjes / of zelfds volwassen wormen in de ontlasting.
– slijmerig laagje over de ontlasting.

– sleetje rijden / jeuk bij de poepert.

Het is niet schadelijk (en in risico groepen zelfds aan te raden) je hond maandelijks te ontwormen. Denk aan (boederij honden, vers vlees eters, ontlasting eters, gezinnen met kleine kinderen die handen snel in de mond steken)

Let op! Wormen zijn zoönosen dus overdraagbaar op de mens!

(ik verdien niets aan deze informatie is puur ter informatie) de mens ontwormd zijn hond gemiddels 1,7 keer per jaar terwijl 4x per jaar nodig is. De werkzame stof is trouwens maar 18/24 uur in het lichaam aanwezig en niet een maand/paar maanden wat mensen denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s