Hondenvacht werkt als isolatie materiaal. En werkt ook Tegen de hitte. 

Hoe vaak hoor je niet. 

Mijn hond moet geschoren worden hij heeft het zo heet.

Een hond zijn vacht isoleert. Daarom werken we in trimsalons met de was en blaas methode. De losse onderwol haren worden uitgeblazen. Waardoor er frisse koele lucht tussen de vacht bij de huid kan. Als deze wol blijft zitten gaat dit klitten en vormt een soort vilt trui om de hond. Daarom moet de vacht in de trimsalon soms van zijn losse onderwol geholpen worden.

Scheren?

Scheer je je hond nou kort omdat hij het heet heeft. Dan zorg je ervoor dat de zon/ warme lucht recht op de huid komt. Dit zorgd dus voor nog meer hitte. Dus scheren bij een vacht met onderwol NEE liever niet.

Denk aan de arabieren in de woestijn. Deze dragen een behoorlijk aantal luchtig katoenen lagen kleding. Waar dus koele lucht tussen kan komen. Ook om te voorkomen dat de brandende zon op de blote huid komt. 


Volg de trimblog.com door rechts onder op de +volg knop te klikken en je email adres in te vullen. En like onze Facebook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s