Trimschema Ierse setter huismodel

Ierse Setter   huismodel

Bron : Docente Nathalie Thunnissen Assistent Demi Korporaal. Trimschema door Ellen Veevaete. Foto’s door Cathy Deriquier.

 

resultaat

Een grote, opvallende, adellijke hond met een prachtige kastanjerode kleur, een zwaaiende staart en een vriendelijke uitdrukking. De Ierse Setter.

Ze hebben zijdeachtige lange beharing, vooral aan de benen, buik en staart. De kleur moet rijk goud-kastanjebruin zijn zonder enige zweem van zwart. Een klein wit vlekje op borst, keel, tenen of neus is toegestaan.

Echte sporthonden worden vaak gehouden door de avontuurlijke natuur genieter. Maar ook een enorm betrouwbare kindervriend.

Trimschema
Pootjes bovenkant : tegen haargroeirichting scheren met 9mm aesculap fav, je kan je vinger tussen de kussens duwen aan de onderkant van de poot om aan de bovenkant een goed zicht te hebben van wat je wel/niet kan scheren zodat je het haar tussen de tenen kan wegscheren. Zeker niet zo ver scheren als poedelvoeten !

Pootjes onderkant : Onderaan de pootjes niet teveel tussen de tenen wegknippen ( spreidtenen ) tenzij er grote klitten tussen de tenen zitten ( bv Cocker Spaniël ). De onderkant van de pootjes kan je scheren met de stand 2 van de moser. Of 1mm Aesculap Fav.

Poot bevedering : Boogvorm zodat de poot mooi overloopt in de rok . ( Zie na fotos )

poot voor en na
Poot voor en na.

 

 

 

Afgewerkte poot zijkant                                         Afgewerkte poot voorkantpoot1                   poot2

 

 

 

 

 

broek 1

Achterpoten zijkant , hak en broek : Plukken wat je kan plukken (de lichtere donzige haartjes op het dijbeen. Voor en achterkant niet eventueel laten overlopen) ,de hak wordt tegen de haargroeirichting geschoren met de 9mm en na geeffileerd. De broek kan je een beetje bij effileren zodat het mooi over de hak valt (de linkerpoot aan de achterkant is net iets te kort (eigenaar) de andere poot is iets langer en beter).

kop

 

Oren : Oren worden geplukt . Deze hond is een ‘huishond ‘ , had klitten en was niet plukbaar helaas.
Je hebt natuurlijk een andere optie : Binnenkant oor met stand 3 van de moser ( In vergelijking met andis scheerkop #7   3,2mm) met de haargroeirichting mee, tot aan de rand. Buitenkant oor met 6mm met de haargroeirichting mee, tot aan de rand. Dan randje afwerken met de schaar en bovenop effileren tot je glad resultaat krijgt. Als je het oor optilt moet al het haar weg geëffileerd worden rond de gehoorgang.

buik

Hals : Wordt met de 9mm tegen de haargroei in geschoren tot een stukje boven het borstbeen. Zij kanten na effileren tot je een mooi glad resultaat krijgt. De borst zelf blijft. Hier word niet aan geknipt tenzij misschien de punten maar niet veel.

 

 

 

 

Rug : wordt geplukt en zo glad mogelijk gefohnt met de haar richting mee.'rug

Buiklijn : Eventuele lichtere donzige haren plukken. Indien nodig bij effileren zodat de bevedering en buik mooi in elkaar over loopt. (bij show model niet aan de lengte van de buiklijn komen!)

zijkant

Staart: Neem de top van de staart tussen je vingers en maak een mooie scheiding . Knip dan vanaf de punt tot aan het eind een mooie vlag. Op show wordt de staart  schuin recht naar beneden geeffileerd in een driehoek. ( zie foto )

Show stand

resultaat
Eindresultaat mag er zijn! 

Zie ook google http://www.iersesetterclub.nl/rasstandaard/trimschema/

Veel meer Trimschema’s zullen volgen op deTrimblog.com

Volg ons door op het vakje met het + teken op volg te drukken en je email adres in te vullen. of volg ons op Facebook.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s