Off Topic: Vrijwilligerswerk Stichting Paard in Nood Spanje

logo_230

Normaal gesproken blog ik niet Off topic. Dit is tenslotte De Trimblog

 

Maar we zijn tenslotte allemaal dieren liefhebbers en zeker een goede 50% van de hondentrimmers heeft ook een liefde voor paarden waaronder ikzelf.paard in nood

Stichting Paard in Nood Spanje is een Non Profit Organisatie die paarden maar ook honden en katten red die mishandeld verwaarloosd of achtergelaten zijn. Ik doe hier elk jaar in de zomer vrijwilligerswerk voor inmiddels al 4 jaar. Dus ik heb met mijn eigen ogen kunnen zien hoe enorm hard deze mensen werken.

Natuurlijk is er in Nederland ook enorm veel leed onder de dieren wij zijn hier nog lang niet perfect. Maar ergens moet begonnen worden en dat hebben deze mensen in Spanje gedaan. Zij wilde hier een Ruitervakantie / bedrijf opzetten maar stuitten hier op zulk enorm dierenleed dat ze besloten om dit op een laag pitje te zetten en deze beestjes te gaan helpen.
Spanjaarden lopen namelijk in omgang met dieren en respect voor dieren nog erg achter.

Nu is deze organisatie uitgelopen tot een stichting met :
67 Paarden.
Rond de 20 Katten.
En een tiental honden.

Ik wilde deze mensen even in het zonnetje zetten aangezien zij dag en nacht met 43 tot 0 graden kei en keihard werken om deze dieren een nieuw of blijvend huis te bieden. Met enkel donaties en hun eigen zuur verdiende geld.

De dieren die herplaatst kunnen worden krijgen een nieuw huis waar ze 1 op 1 door een baasje tot in de wolken vertroeteld en geknuffeld kunnen worden. Zeg nou zelf als deze mensen de wereld niet kunnen verbeteren dan kan niemand dat. En stukje bij beetje helpen zij niet alleen dieren maar ook mensen met het verzorgen van hun lievelingen door het brengen van eten en kennis.

2014-08-12 13.40.50Dit is Sjors. Een soort Podenco Ibicenco look a like bastaardje. Sjors werd door paard in nood gevonden in een vuilcontainer. Niet zomaar gewoon in de container. Hij zat als weken oude pup in een dicht geknoopte vuilniszak. En zo mag geen enkel dier aan zijn einde komen. Wat een walgelijke rot streek. Dit moet voor hem traumatisch zijn geweest. Gelukkig werd hij gevonden. Na een jaar kusjes, knuffels en de juiste voeding groeide hij uit tot een gezonde pup. Een iets wat ongelijk projectiel als je het mij vraagt maar neem het hem niet kwalijk deze hond moest werken. Hij is geplaatst bij een jager die voor de sport op dieren die zijn toegewezen jaagt en dit erg graag met zijn honden uitoefent. Iets waar Sjors echt geknipt voor was.

Lucia is een paard van 5. Zei kwam hier mijn eerste dag dat ik bij paard in nood was binnen. Helemaal onder de verbrandde korsten en wonden. Zij had een auto-imuum ziekte die opspeelt als de voeding niet goed is. Ze miste hele belangrijke vitamines en mineralen. Buiten dit stond ze elke dag in de brandende zon waardoor haar al kwetsbare huid verbrandde. Deze wonden moeten ondragelijk zijn geweest. Van de pijn kon ze niet lopen en vliegen en wespen maakte haar wonden tot woonplaats. Ook moet de jeuk ondragelijk zijn geweest voor dit dier. Veel mensen zouden haar laten inslapen maar Lucia wilde nog. Na de eerste keer behandelen, water, voeding en pijnstilling liet Lucie een jolig drafje zien. Waarop wij zeker wisten dat ze wilde vechten. Elke dag werden haar wonden gewassen en ingesmeerd met Aloë Vera crème die de verbrandde plekken verkoelde en de korsten  zacht maakten. Het kleine stukje wandelen ging elke dag iets beter. De korsten trokken niet meer aan haar huid. “ze gaat nooit meer bij ons weg fluisterde Laura” de eigenaresse van paard in nood terwijl we met tranen in onze ogen toekeken naar een rollende Lucia na amper 4 weken behandelen. Wat zal dat opgelucht hebben na al die jeuk. En zie haar nu eens 2 jaar later. Kerngezond met een soort attitude van een koningin dartelt Lucie door de wei.

lucia 2 2014-08-15 08.36.37

Hoe kun je helpen?

Doneren?
Adopteren?
Herplaatsen?
Vrijwilliger worden?
Of Sponsoren?

Het kan allemaal! Voor meer informatie kun je terecht bij Paardinnoodspanje.nl
Of via de Facebook Facebook Paard in Nood Spanje.

Heel erg bedankt voor het lezen van deze off topic blog.
Groetjes Demi van Detrimblog.com 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s